Locuri de vizitat

Balea lac

Puteţi găsi Lacul Balea într-una dintre cele mai renumite zone Carpatine, la 2034m deasupra nivelului mării. Pentru a avea o vedere mai bună vă sugerăm să luati strada Transfăgărăşan. Citeste mai multe

Balea cascada

Cascada Bâlea, denumită și Urlătoarea Bâlei [1], este situată în Munții Făgărașului între vârfurile Moldoveanu și Negoiu, la peste 1200 m altitudine. Este cea mai mare cascadă în trepte din România, cu o cădere de 60 m, și marchează treapta inferioară a circului glaciar Bâlea.
Accesul se poate face pe Transfăgărășan până la cabana Bâlea Cascadă iar de acolo pe jos circa 50 minute, drept până la cascadă, pe un traseu marcat cu punct roșu.
Citeste mai multe

Muzeul Brukhental

Dacă apreciati arta, veti iubi acest muzeu. Este un complex de şase muzee, care, fără a fi entităţi administrative separate, sunt situate în diferite locaţii din oraş şi au propriile lor programe culturale distincte. Galeriile de artă se află în interiorul Palatului Brukenthal şi includ un număr de aproximativ 1.200 de lucrări aparţinând principalelor şcoli europene de pictură, din al XV până în al XVIII secol: şcolile flamingo-olandeze, germane, austriece, italiene, spaniole şi franceze. Galeriile includ, de asemenea, colecţii de gravuri, cărţi, şi minerale.

Citeste mai multe

Castelul Bran

Castelul Bran, situat în apropiere de Bran şi în imediata vecinătate a oraşului Brașov, este un monument naţional şi un punct de reper în România. Cetatea este situata la granita dintre Transilvania si Valahia, pe DN73. Cunoscut sub numele de "Castelul lui Dracula " (deși este unul dintre principalele locații legate de legenda lui Dracula, inclusiv Castelul Poenari și Castelul de la Hunedoara), acesta este adesea denumit în mod eronat ca fiind casa personajului titlu din Dracula lui Bram Stoker.

Citeste mai multe

Castelul de Lut din Valea ZanelorValea zanelor

este un loc unde lumea basmelor pare să vină la viaţă, unde casele sunt mici, cu acoperişuri ascuţite şi uşi din faţă drăguţe şi unde tehnologia modernă nu există. E un loc unde poţi scăpa de programul tău aglomerat şi să te relaxezi şi să iei legătura cu natura. Citeste mai multe